A Karavan uton

Es egy ujabb dobbenetes elmeny!

Muscati varosnezesunk egy rendhagyo varosi setaval folytatodott. Mutrah varosreszbol Old Muscatba setaltunk at, de nem akarhol, hanem at a hegyen, azon az uton, ahol anno a karavanokkal haladtak, amikor meg nem volt autopalya.


Igen, a kep also reszen a szurdokban a mi csoportunk lathato!


A korulmenyekhez az is hozzatartozik, hogy legmelegebb napunk volt, vakito napsutessel, 30 fokkal. Hosiesen birta az utat mindenki, meg a 70 feletti utastarsak is, akik kulon elismerest erdemelnek. Szeretnenk mi is ilyen jo kondiban es eletkedvben lenni senior korunkban 🙂


Jo darabon csak folfele mentunk, pazar kilatassal. Amikor mar ralattunk a tengerparti reszre, akkor elotunt az a tomjentartot abrazolo szobor, ami emleket allit az okori- kozepkori Arabianak, ahol a tomjen fontos termek es exportcikk volt.

Visszafele a tengerparton setaltunk. Kb. 20 eve robbantottak ki a tengerpart melletti szakaszt, es akkor epult meg az autopalya, amin keresztul a ker varosresz mar konnyen atjarhato. Izleses, szep, egyszeru, de megis elegans tengerparti setany ez, rengeteg faval, viraggal.

Ilyen delelott utan mindenkinek jolesett az ebed egy authentic local omani etteremben. A foldon ultunk, kozepre talaltak az eteleket hatalmas kerek talcakrol. Azert kest-villat kaptunk… a helyiek a rizst is kezzel eszik.


Ebed utan autozas kovetkezett vissza a hatarig. Az omani hataratkelo a hatartol vagy 40 kilometerre van, igy ugyan kicsekkoltunk az orszagbol, de megis Omanban aludtunk, Al Ainban egy nagyon extra kis szallodaban.


Elotte eskuvo lehetett, mert nagyon sok helyit lattunk szebbnel szebb szinu hosszu ruhakban, csak ferfiakat, illetve kisfiukat.

Este irani etteremben ettunk, mar amennyire birtunk, mert magunk reszerol dugig vagyunk mar a hussal, rizzsel. Rizsbol itt egy adag annyi, amennyit otthon egy vasarnapi ebednel negyen eszunk.

Holnap mar az utolso nap jon sajnos!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s