Belevetettuk magunkat Omanba… eros folytatas

Oman egyik legfobb termeke a datolya. Delutan meglatogattunk egy olyan boltot, ahol 14 fajta datolya volt, nem beszelve a kulonbozo csokiba martott inyencsegekrol. Volt szaudi es pakisztani fajta is, talan csak azert, hogy a kulonbseget erzekeltesse.


A piac, bolt utan elindultunk a sivatag fele! Hat ez dobbenetes elmeny volt. Vak sotet volt az uton, amit oriasi fekvorendorok tettek meg izgalmasabba. Ezeken szemelyauto siman nem is tud atmenni,  de itt rajtunk kivul persze mindenki terepjaroval jar.


Egy kisebb incidens, valamint elakadas utan megerkeztunk a taborhelyre. Felvertuk a satrakat, megvacsiztunk, es meg megvartuk a Hold feljottet. Gyonyoru volt.


Aztan reggel vegre meglattuk, hol is aludtunk, mivel napfelkeltere felmentunk a szomszedos dune tetejere.


Ilyen helyen nem aludtunk meg eletunkben, az biztos. Amerre szem ellat, homok, amiben terdig supped az ember, ha jarni probal.

Orok elmeny marad!!!
A folytatas is frenetikus volt! Egy vadiba mentunk. A vadi egy olyan folyomeder, amiben csak idoszakosan van viz.


Na ebben viszont mindig van, es furodhettunk is benne. Sot, kuszva-maszva be lehetett menni abba a barlangba is, ahol a forras ered. Ez is szuper volt.


A furdes utan felfrissulve folytattuk az utat. Ebed utan, mar estefele Sur varosaba ertunk. Ez anno is, most is hajoepiteserol es kereskedelmerol volt hires.


Megneztunk par hajot, es felmasztunk tipikusnak mondhato erodbe. Innen az egesz varost es oblot belatni. Mindannyiunknak nagyon tetszett ez a varos, egyszeru, nem hivalkodo epiteszetevel.


Este nagyon klassz kis szallasra ertunk. Kis rafizetessel megusztuk a satorallitast, es remek vacsoraban volt reszunk, helyi hallal!


Most meg megyunk a teknocoket megfigyelni. Itt az Omani-obol es az Indiai ocean talalkozasanal az ev nagyjabol 330 napjan kozel 20 000 db tengeri zoldteknos nosteny jon vissza erre a partszakaszra, hogy kozel 100 db tojast lerakjon.  Este lehetosegunk lesz ezt a folyamatot meglesni egy helyi vezetovel es nagyon bizunk benne, elojonnek a tengerbol :-).

Kovetkezo jelentkezeskor megirjuk, hogy szerencsesek voltunk e. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s