Dubai – Dubai

Mai napunk Dubai jegyeben telt. Egesz nap ezt az orult varost jartuk, gyalog, illetve tobbnyire kocsival. Itt nem divat a gyaloglas, mindenki autoval jar…
Eszement forgalom van. Az autok hatalmasak, olcso a benzin. Mindezek ellenere viszonylag konnyu parkolni es legtobb helyen ingyenes is.


Indulo allomasunk Dubai legujabb szimboluma, a Burj Khalifa epulete. Ez a hat eve atadott epulet 828 meterevel a vilag legmagasabb epulete. A lift egy perc alatt feler a 124. Emeleten levo latogato teraszra, ahonnan a latvany egyedulallo.


Innen az Iszlam Muzeumba mentunk, majd ebed utan ujabb jellegzetes epitmenyeket neztunk meg, a palmaszigetet, az annak csucsan levo szallodat, valamint Dubai masik szimbolumat, a Burj al Arab 7 csillagos szallodat, ami egy vitorlasra emlekeztet.Dubai egesziben olyan, mint egyetlen giganagy shopping center. Hihetelen boltokkal es szolgaltatasokkal. Ami itt nem kaphato, az nem is letezik.


Lehet szeretni – nem szeretni Dubait. Teny, hogy a kornyezetvedelmet mint fogalmat nem ismerik, nonszensz, hogy sicentrum mukodik a sivatag kozepen levo bevasarlo kozpontban, illetve minden arrol szol, hogy penzt koltsenek az emberek, de az is igaz, hogy hihetelenul izgalmas, vibralo hely.


Giccs ide vagy oda, a nap fenypontja az esti szokokut latvanyossag volt, hatterben a Burj Khalifaval, es Enriqe zenejevel.


A nap zarasakent egy afgan etteremben vacsiztunk, egyszeru am annal finomabb nyarsakat, rizzsel, salataval, humusszal.

Annyi bizonyos, ebbe a napba tobb nem fert volna bele. Holnap irany Oman, ott masfajta elmenyek varnak rank.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s