Tbilisi furdos elmenyunk

Mivel Tbilisiben egy egesz napot toltottunk, es a varos Budapesthez hasonloan hoforrasokra epult, adodott a program, hogy felkeressunk egy termal furdot. Alapvetoen harom kategoria van: a) a kek csempes, ami meg sajnos felujitas alatt, b) a royal, ami magasabb arfekvesu, nyugati turistaknak valo, es c) a kozfurdo. Nana, hogy ez utobbit valasztottuk :))

Ferfi-noi reszleg szeparalt, furdoruha nem szukseges. Fiu utastarsaink elmenyei 18 pluszosok, azt majd ok inkabb elmeselik kisebb nyilvanossag elott. A lanyok elmenyei viszont maskepp emlekezetesek.

Maga a furdo resz csalodas volt, egy medence, pokoli forro vizzel. 5 perc utan ki is jottunk, es volt meg masfel orank….

A furdo elotti oltozo viszont 30 evvel ezelott  2-3 szovjet irot is ellatott volna novella vagy regeny otletekkel, legalabbis nekem abszolut ezek a regen olvasott, rendszervaltas elotti fodraszatokban nyomokban megtapasztalt emlekfoszlanyok villantak be.

Szoval az oltozo allando szereploi: a bugyiarus nagydarab holgy, a pedikuros-manikuros, valamint a leopardmintas gatyas szoke fodraszlany. A vendegekkel valo foglalatoskodas ures jarataiban megy a pletyka gozerovel, eszik a majkremes paradicsomos szendvicset, illetve mosolyognak a forro vizet nem biro magyar lanyokon. Mindez kenszagu, linoleumos felhomalyban. Ha nem lett volna mobil telefon a fodrasz lany pultjan, siman a hatvanas evekbe gondoltam volna magunkat.

Ha mar adodott az alkalom, mi is befesultettuk a hajunkat. A furdozes pedig inkabb egy kiados gyogyvizes zuhanyzasban nyilvanult meg.

Mindent osszevetve, ha maskepp is, mint elotte vartuk, de nagy elmeny volt a furdo. Kar lett volna kihagyni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s